Coşul tău de cumpărături 0 View Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coş.

Conditii de returnare

Politica de returnare - www.magiajucariilor.ro

In aceasta sectiune aveti detalii despre modalitatile si conditiile de returnare a produselor achizitionate prin intermediul siteului www.magiajucariilor.ro.

Termenul de returnare a produselor achizitionate prin intermediul siteului www.magiajucariilor.ro este de 30 de zile, daca au fost indeplinite cumulativ toate conditiile care justifica solicitarea de retur a cumparatorului/consumatorului. Termenul de 30 zile in care pot fi returnate produsele se refera la intervalul incepand cu ziua in care produsul ajunge la cumparator/consumator, pana in momentul in care produsul ajunge in depozitul de unde a fost expediat. 

Cumparatorul/consumatorul care solicita returul este rugat sa nu lipeasca etichetele de transport direct pe produs sau pe ambalajul produsului (produsul se pute intr-o punga sau un colet si pe colet se lipeste eticheta).

 

1.Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului.

Daca produsul returnat este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile si dupa caz cu etichetele intacte) se va rambursa integral suma platita de client. Daca ambalajul este deteriorat clientul este responsabil pentru diminuarea valorii produsului si i se va opri o taxa administrativa pentru aducerea produsului la starea initiala de pana la maxim 50% din valoarea produsului.

Nu se accepta pentru returnare produsele :

- produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc si nu mai pot fi aduse la starea de nou a produsului;

- dispozitive medicale (ex. pompe de san) si accesoriilor acestora nu sunt sub incidenta acestei ordonante (art 3, alin 3, lit b) si nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii;

- sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator nu pot fi returnate.

Coletele se trimit la adresa prevazuta pe documentul de transport cu ocazia expedierii catre client. Este posibil ca o comanda sa fie expediata din doua depozite. In acest caz, fiecare produs trebuie sa ajunga in depozitul de unde a plecat. MagiaJucariilor.ro lucreaza cu mai multi parteneri, avand un cost unic de livrare dar expediind din mai multe depozite din tara. De aceea, fiecare produs trebuie sa ajunga exact acolo de unde este expediat.

www.magiajucariilor.ro va inapoia contravaloarea comenzii in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului de catre client, dar nu inainte de a intra in posesia bunurilor.

Procedura de retragere din contract

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza www.magiajucariilor.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: completare formular de retur sau o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie, mail, mesaj in pagina de contact sau fax). Consumatorul are la dispozitie 30 zile de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin siteului www.magiajucariilor.ro.

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard). Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 30 zile de la denuntarea contractului, dar nu inainte de receptionarea produselor.

Obligatiile care revin consumatorului/cumpărătorului

Produsele sunt inmanate vanzatorului/curierului desemnat fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

2. Retur de produse

Cumpărătorul/consumatorul poate solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

- Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Se poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil);

- Produs livrat e nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului;

- Produs a fost livrat in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, este recomandat sa se refue receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care consumatorul / cumparatorul intra efectiv in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

- Produsul solicitat a fost livrat gresit (această eventualitate priveşte împrejurarea în care s-a livrat alt produs decat cel comandat).

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina siteului www.magiajucariilor.ro.

Mentiune : Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

Orice deteriorarea a ambalajului original ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Toate clauzele si conditii stipulate in aceasta sectiune a siteului sunt conforme legislatiei in vigoare, inclusiv in OUG 34 / 2014 actualizata, act normativ ce poate fi consultat la link-ul  http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf.

Important de stiut:

Este posibil ca o comanda sa fie expediata din doua depozite. In acest caz, fiecare produs trebuie sa ajunga in depozitul de unde a plecat. MagiaJucariilor.ro lucreaza cu mai multi parteneri, avand un cost unic de livrare dar expediind din mai multe depozite din tara. De aceea, fiecare produs trebuie sa ajunga exact acolo de unde este expediat.

In orice situatie decat cele enuntate anterior in care cumparatorul/consumatorul apreciaza ca produsele cumparate/livrate prin intermediul siteului www.magiajucariilor.ro nu sunt conforme sau nu corespund asteptarilor sale, acesta este invitat sa contacteze proprietarul site-ului de comert online www.magiajucariilor.ro - S.C. Egona Distrib S.R.L. letric pe adresa de corespondență, sau adresa de email  office@egona.ro.

Conditiile de retur anterior enuntate se refera si sunt valabile doar pentru persoane fizice. In cazul comenzilor plasate pe site de catre persoane juridica, conditiile de retur pot fi diferite.