Coşul tău de cumpărături 0 View Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coş.

Top 3 jucarii pentru copii in luna Noiembrie 2019

sâmbătă, 2 noiembrie 2019 12:06:26 Europe/Istanbul

Top 3 jucarii pentru copii in luna Noiembrie 2019

  Ecranul unei tablete, al unui telefon sau al unui televizor nu e jucărie. O jucăria nu trebuie să ţină copilul inert, trebuie să îi ofere anumite avantaje emoţionale sau mentale prin care, copilul să evolueze într-un univers mai larg decât cel limitat de cei 4 pereţi ai camerei sale.

                Iată care ar fi recomandările noastre în acestă frumosă zi de noiembrie:

                1. Pluşurile

                Un ursuleţ de pluş, un căţel pufos, un personaj din desene animate...un pluş poate deveni cel mai bun prieten al copilului. Poate fi cel mai apropiat confident al copilului. Poate fi gardianul care păzeşte pătuţul copilului de vise urâte. O jucărie de pluş poate avea efect terapeutic pozitiv asupra unui copil stresat, agitat sau trist.  O jucărie de pluş e acel moment moale şi cald într-o lume dură, raţională  şi rece. O jucărie de pluş are ceva viu în ea. A face cadou o jucărie de pluş e ca şi cum a face cadou un animal de companie sau un personaj de desene animate. Oferta noastră de pluşuri conţine cu siguranţă cel mai potrivit pluş pentru copilul dumneavoastră.

                2. Cărţile pentru copii

                Unii părinţi nu agreează cărţile pentru copii, pentru că acestea trebuiesc citite....de către părinţi. Oboseala unei zile de muncă nu este o scuză pentru a ignora efectele extraordinare ale cititului asupra creierului copilului:

                Un vocabular bogat este mult mai uşor asimilat de către copii. Copii reuşesc să comunice mai uşor între ei, sau cu adulţi, atunci când nu sunt în sânul familiei. Rezultatele preşcolare sau şcolare ale copiilor sunt semnificativ mai bune decât ale copiilor cărora nu li s-au citit cărţi pentru copii. Creierul copiilor se dezvoltă accelerat, la fel şi capacitatea de vorbire. Copii cărora li s-a citit se integrează social mult mai uşor decât ceilalţi, se dezvoltă mai armonios şi obţin mai uşor lucrurile dorite în viaţă. Dicţia copilului este mult mai bună. Creierul copilului căruia i se citeşte face mult mai uşor conexiuni. Un copil căruia i se citeşte descoperă mai repede şi mai frumoasă lumea înconjurătoare. Un copil căruia i se citeşte îşi exprimă mai uşor emoţiile, devine mai creativ şi mai curios, se conectează mai uşor cu părinţii lui şi, nu în ultimul rând, îi stârneşte pasiunea pentru citit! Pentru a avea parte de toate aceste extraordinare beneficii, e important să citeşti copilui cărţi de calitate, aşa cum sunt cele de aici.

 

                3. Seturi de construcţii

                Jocurile de construcţii au o foarte bună reputaţie în rândul specialiştilor în creşterea copiilor, deoarece s-a demonstrat că acestea au capacitatea să dezvolte în principal creativitatea, inventivitatea şi motricitatea copiilor.

                Jocul de cuburi şi jocurile LEGO sunt cele mai reprezentative jocuri de construcţii. Lege deţine titlul de cea mai utilizată jucărie din toate timpurile, având rolul de a dezvolta imaginaţia copiilor, dar şi de a dezvolta percepţia copilului asupra realităţii.

                Printre beneficiile jocurilor (seturilor de construcţie) amintim:

- Îmbunătăţirea motricităţii; ca fapt divers amintim că s-a constatat faptul că, de obicei, fetele ating performanţe motrice mai repede decât băieţii;

- Îmbunătăţirea orientării în spaţiu prin îmbunătăţirea abilităţilor vizual-spaţiale, ce are în subsidiar efectul că mai târziu îmbunătăţirea abilităţilor vizual-spaţiale în va ajuta foarte mult pe copii să înveţe să citească; de asemenea, primele noţiuni de geometrie şi fizică vor fi asimilate extrem de uşor;

- Gândirea şi raţionamentul vor fi exersate;

- Copii vor învăţa să aibă răbdare perioade mai lungi de timp, să persevereze în atingerea scopurilor, şi concomitent încrederea în sine va spori;

- Jocul cooperativ este favorizat, mai ales când construcţiile se realizează în echipă. Copii vor învăţa nu numai să lucreze în echipă, dar şi să accepte sfaturile celorlalţi. Jocurile de construcţii pot fi jucate în familie consolidând relaţiile între membrii familiei, între fraţi, între părinţi şi copii;

- Este stimulată dezvoltarea deprinderilor de organizare, foarte important de la vârste fragede, când copii au tendinţa de a nu fi ordonaţi. În acelaşi timp, pe lângă necesitatea de a menţine o anumită ordine, copii vor învăţa culorile şi formele geometrice.

                Echipa Magia Jucăriilor este preocupată permanent de această categorie de jucării, în care sperăm să găsiţi tot ceea ce vă doriţi.

                Sperând că informaţiile anterior prezentate au fost de interes pentru dumneavoastră, vă urăm: joacă plăcută în familie!    
  

CARE SUNT NEVOILE FIECĂRUI COPIL ÎN PARTE?

                Într-o eră de marketing agresiv, orientat în egală măsură către copii şi către părinţi, probabil că v-aţi aştepta de la noi, magazinul cu de toate pentru toţi copii şi cu de toate pentru creşterea lor să vă recomandăm produse din gama celor pe care le comercializăm.

                De fapt, studiile recente făcute în legătură cu creşterea copiilor, au identificat opt cerinţe esenţiale pentru ca aceşti să devină adulţi fericiţi şi de succes.

                Nici una dintre aceste cerinţe nu implică gadgeturi de înaltă tehnologie, jocuri video sau haine de lux.

                Cele 8 cerinţe despre care facem vorbire sunt:

                1. SENZAŢIA DE SECURITATE

                Fiecare copil din această lume trebuie să se simtă în siguranţă, adică să aibă un adăpost, hrană, îmbrăcăminte şi îngrijire medicală adecvată şi protecţia împotriva oricărui factor din mediul înconjurător ce i-ar putea face rău.

                2. STABILITATE EMOŢIONALĂ

                Copii îşi găsesc stabilitatea în familie şi în comunitatea din care familia face parte. În mod ideal, o familie ar trebui să rămână împreună, dar atunci când acest lucru nu este posibil, este important să se perturbe cât mai puţin viaţa copilului.

                Copii şi familiile în sânul cărora cresc ar trebui să facă parte din unităţi sociale mai mari, pentru a putea căpăta un sentiment de apartenenţă, tradiţie şi continuitate culturală.

                3. CONSECVENŢĂ

                Părinţii nu ar trebui să se joace de-a poliţistul bun / poliţistul rău când o vorba de educaţia copilului. Ei trebuie să stabilească ce valori urmează să transmită copiilor prin educaţie şi să îşi sincronizeze abordarea, astfel încât regulilile să fie aceleaşi iar consecinţele încălcării regulilor tot aceleaşi, indiferent că este vorba de mamă sau de tată.

                4. SUPORT EMOŢIONAL

                Cuvintele şi acţiunile părinţilor ar trebui să îl încurajeze pe copii, să le întărească acestora încrederea în propriile forţe. Aşa se clădeşte respectul, respectul de sine şi, în cele din urmă, independenţa copiilor.

                5. DRAGOSTE

                Spunându-le şi arătându-le cât de mult îţi iubeşti copii, poţi depăşi aproape oricea greşeală parentală pe care ai putea să o faci. Chiar atunci când copii s-au supus, s-au supărat, au devenit frustraţi şi s-au revoltat împotriva părinţilor, aceştia trebuie să le arate că îi iubesc pe copii şi că îi vor iubi mereu.

                6. EDUCAŢIE

                Orice părinte trebuie să se asigure că copii primesc cea mai bună educaţie posibilă pentru viitorul lor. Educaţia include, desigur, şcoala, dar include şi lecţiile de viaţă nepreţuite pe care părinţii le oferă în timpul petrecut împreună.

                7. MODELE POZITIVE

                Primul şi cel mai important model de urmat pe care copii îl observă este cel reprezentat de părinţi. Fi acel gen de persoană în care îţi doreşti să se transforme copii tăi când vor deveni adulţi.  

                8. SET DE REGULI

                Copii au nevoie de reguli, de graniţe şi de limite. Fără ele copii vor deveni adulţi înainte să fie pregătiţi şi îşi vor pierde astfel respectul faţă de părinţi şi faţă de ceilalţi adulţi.

                Ştim că orice părinte ar vrea să aibă la dispoziţie o soluţie miracol prin care să rezolve toate greutăţile pe care le întâmpină în creşterea copiilor.

                De fapt, TIMPUL este soluţia miracol. Copii au nevoie de timp, mai ales de timp petrecut cu părinţii. Timpul pretrecut de părinţi împreună cu copiilor lor trebui să implice dialog, comunicare adevărată, de apropiere.

                Iar în timpul acesta, în care dumneavoastră vă îndreptaţi atenţia către copii dumneavoastră, noi dorim să vă oferim un modest ajutor, sub forma unor produse ce v-ar putea ajuta dumneavoastră să vă atingeţi cele 8 obiective arătate mai sus. 

                Vă mulţumim pentru că sunteţi aici,

                Echipa "Magia Jucăriilor"