Coşul tău de cumpărături 0 View Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coş.

Nevoile copilului

sâmbătă, 2 noiembrie 2019 12:00:54 Europe/Istanbul

Nevoile copilului
Probabil că, într-o eră de marketing agresiv, orientat în egală măsură către copii şi către părinţi, probabil că v-aţi aştepta de la noi, magazinul cu de toate pentru toţi copii şi cu de toate pentru creşterea copiilor să vă recomandăm produse din gama celor pe care le comercializăm.
                De fapt, studiile recente făcute în legătură cu creşterea copiilor au identificat opt cerinţe esenţiale pentru ca aceşti să devină adulţi fericiţi, de succes.
                Nici una dintre aceste cerinţe nu implică gadgeturi de înaltă tehnologie, jocuri video sau haine de lux.
                Cele 8 cerinţe despre care fac vorbire sunt:
                1. SENZAŢIA DE SECURITATE
                Fiecare copil din această lume trebuie să se simtă în siguranţă, adică să aibă un adăpost, hrană, îmbrăcăminte şi îngrijire medicală adecvată şi protecţia împotriva oricărui factor din mediul înconjurător ce i-ar putea face rău.
                2. STABILITATE EMOŢIONALĂ
                Copii îşi găsesc stabilitatea în familie şi în comunitatea din care familia face parte. În mod ideal, o familie ar trebui să rămână împreună, dar atunci când acest lucru nu este posibil, este important să se perturbe cât mai puţin viaţa copilului.
                Copii şi familiile în sânul cărora cresc ar trebui să facă parte din unităţi sociale mai mari, pentru a putea căpăta un sentiment de apartenenţă, tradiţie şi continuitate culturală.
                3. CONSECVENŢĂ
                Părinţii nu ar trebui să se joace de-a poliţistul bun / poliţistul rău când o vorba de educaţia copilului. Ei trebuie să stabilească ce valori urmează să transmită copiilor prin educaţie şi să îşi sincronizeze abordarea, astfel încât regulilile să fie aceleaşi,şi consecinţele încălcării regulilor tot aceleaşi, indiferent că este vorba de mamă sau de tată.
                4. SUPORT EMOŢIONAL
               Cuvintele şi acţiunile părinţilor ar trebui să îl încurajeze pe copil, să îi întărească acestuia încrederea în propriile forţe. Aşa se clădeşte respectul, respectul de sine şi, în cele din urmă, independenţa copiilor.
                5. DRAGOSTE
                Spunându-le şi arătându-le cât de mult îţi iubeşti copii, poţi depăşi aproape oricea greşeală parentală pe care ai putea să o faci. Chiar atunci când copii s-au supus, s-au supărat, au devenit frustraţi şi s-au revoltat împotriva părinţilor, aceştia trebuie să le arate că îi iubesc pe copii şi că îi vor iubi mereu.
                6. EDUCAŢIE
                Orice părinte trebuie să se asigure că copii primesc cea mai bună educaţie posibilă pentru viitorul lor. Educaţia include, desigur, şcoala, dar include şi lecţiile de viaţă nepreţuite pe care părinţii le oferă în timpul petrecut împreună.
                7. MODELE POZITIVE
                Primul şi cel mai important model de urmat pe care copii îl observă este cel reprezentat de părinţi. Fi acel gen de persoană în care îţi doreşti să se transforme copii tăi când vor deveni adulţi.  
                8. SET DE REGULI
                Copii au nevoie de reguli, de graniţe şi de limite. Fără ele copii vor deveni adulţi înainte să fie pregătiţi şi îşi vor pierde astfel respectul faţă de părinţi şi faţă de ceilalţi adulţi.

                Ştiu că orice părinte ar vrea să aibă la dispoziţie o soluţie miracol prin care să rezolve toate greutăţile pe care le întâmpină în creşterea copiilor.
                De fapt, TIMPUL este soluţia miracol. Copii au nevoie de timp, mai ales de timp petrecut cu părinţii. Timpul pretrecut de părinţi împreună cu copiilor lor trebui să implice dialog, comunicare adevărată, de apropiere.
                Iar în timpul acesta, în care dumneavoastră vă îndreptaţi atenţia către copii dumneavoastră, noi dorim să vă oferim un modest ajutor, sub forma unor produse ce v-ar putea ajuta dumneavoastră să vă atingeţi cele 8 obiective arătate mai sus.  
                Vă mulţumim pentru că sunteţi aici,
                Echipa "Magia Jucăriilor"